Υιοθεσία Αδέσποτων Ζώων -Μια πράξη ανθρωπιάς

Μέσω του ιστολογίου μπορείτε να υιοθετήσετε κάποιο απο τα αδέσποτα ζώα που έχουμε βρει, περιθάλψει, ταίσει σε όλη τη Σαλαμίνα.

Είναι όλα εμβολιασμένα, καθαρά, στειρωμένα (αν είναι θηλυκά).

Με αυτή την πράξη θα σώσετε μια ζωή και θα γεμίσετε τη δική σας με ένα όμορφο σκυλό χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσετε χρήματα προκειμένου να αγοράσετε ένα.


Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010


ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Η Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας με την ιστοσελίδα της επιθυμεί να εγκαινιάσει έναν νέο κύκλο συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς για τα αδέσποτα αλλά κυρίως απευθύνεται στους πολίτες του νησιού

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, που μετά από πολύχρονες προσπάθειες της Ομάδας μας έγινε πράξη η ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα στείρωσης των αδέσποτων ζώων στο διαδημοτικό κέντρο Σχιστού.

Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα το οποίο πραγματοποιείται με ανελλιπή παρουσία μελών της Ομάδας μας τα οποία καταβάλλουν κάθε προσπάθεια στην δύσκολη υπόθεση της περισυλλογής των αδέσποτων,

Εδώ θα θέλαμε τη βοήθεια των πολιτών. Ζητάμε από τους πολίτες όπου εντοπίζουν αστείρωτα , αδέσποτα ζώα να επικοινωνούν με τον αντίστοιχο δήμο στο τηλέφωνο …για τη Σαλαμίνα2104646179 ή με το τηλεφωνικό κέντρο του δήμου και για τα Αμπελάκια 2104671970

Η μόνη υποχρέωση των πολιτών είναι να δίνουν τον ακριβή τόπο που συχνάζει το ζώο , και όταν θα έρθει το συνεργείο για την περισυλλογή να είναι κάποιος εκεί για να υποδείξει και ίσως αν ο ίδιος πλησιάζει το ζώο εύκολα, να βοηθήσει στη περισυλλογή του.

Όμως ο αριθμός των ζώων που στειρώνεται κάθε εβδομάδα δεν καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες του νησιού κι έτσι η Ομάδα αναγκάζεται να οδηγεί ζώα και στα εδώ ιατρεία με αποτέλεσμα να είμαστε πάντα χρεωμένοι. Αυτό είναι ένα θέμα που οι δήμοι θα πρέπει να το συζητήσουν μαζί μας και να βρεθεί κοινός τρόπος αντιμετώπισης

Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο νησί μας με την κακοποίηση των ζώων. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα σκυλί και το έχουν μόνιμα δεμένο σε μια άκρη της αυλής σε αλυσίδα ενός μέτρου. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις τα σκυλιά δεν έχουν ούτε προστασία από τις καιρικές συνθήκες , ούτε καθημερινή τροφή.

Η Ομάδα παρεμβαίνει και με τη βοήθεια της αστυνομίας οδηγεί τις περισσότερες φορές την κατάσταση σε μια σωστή λύση βάσει του νόμου που ισχύει γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Ένα μεγάλο πρόβλημα επίσης είναι τα σκυλιά της αυλής, τα ημιδεσποζόμενα.Πολλοί συμπολίτες μας έχουν σκυλιά που τα βάζουν στην αυλή τους και δεν φροντίζουν να τα στειρώσουν. Τα αφήνουν και μερικές ώρες έξω ελεύθερα κι έτσι έχουμε συνεχώς καινούργια κουταβάκια. Τα σκυλιά αυτά αφού γεννήσουν κρατούν οι δικοί τους τα κουτάβια μέχρι να απογαλακτιστούν και μετά τα εγκαταλείπουν ανά ομάδες πέντε-πέντε η και περισσότερα κοντά σε κάδους σκουπιδιών ή ακόμα και έρημα μέρη.

Αυτό είναι και η βασικότερη αιτία που συνεχώς ο πληθυσμός των αδέσποτων αυξάνεται.

Πρόσφατα περιστατικά.

10 σκυλάκια εγκαταλείφτηκαν στην περιοχή του μοναστηριού της Φανερωμένη,…7 κουτάβια γεννήθηκαν σε αυλή και βρίσκονται πια στο δρόμο στην περιοχή του Αιαντειού… 8 σκυλάκια δύο μηνών εγκαταλείφτηκαν στην περιοχή Κύριζα…4 κουτάβια στην περιοχή Ψιλή άμμος…… 4 έξω από το Φλαμίνγκο …5 στα Παλούκια στα λεωφορεία… και έπεται συνέχεια …και αυτά είναι ο απολογισμός των τελευταίων δέκα ημερών.

Στις περιπτώσεις αυτές η Ομάδα κάνει έναν τρομερό αγώνα να βρει οικογένειες για τα μικρά αλλά κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο.

Εδώ θα επισημάνουμε και το θέμα της σίτισης των αδέσποτων . Για να είναι όσο το δυνατόν υγιή και ήρεμα τα αδέσποτα η Ομάδα φροντίζει για την καθημερινή τους σίτιση. Τα περισσότερα μέλη της Ομάδας αγοράζουν τροφές που τις πληρώνουν αποκλειστικά οι ίδιοι για να ταΐσουν τα αδέσποτα. Διαθέτουμε περίπου έναν τόνο ξηρής τροφής το μήνα κι όπως καταλαβαίνετε είναι ένα έξοδο στο οποίο δεν μπορούμε πάντα να ανταποκρινόμαστε. Μερικές υπάρχει και κάποια βοήθεια σε τροφές από ζωοφιλικά σωματεία του εξωτερικού και κυρίως από το Graeske Hunde της Δανίας, αλλά οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και δεν καλύπτονται. Και σ’ αυτό το θέμα θα θέλαμε να βοηθήσετε όλοι φροντίζοντας στο βαθμό που μπορεί ο καθένας να ταΐζει τα αδέσποτα της γειτονιάς του και κυρίως να τοποθετεί ένα δοχείο με νερό σε κάποια γωνιά.

Ζητάμε από και από τους δήμους , όταν υπάρχει καταγγελία κακοποίησης ζώου να παρεμβαίνει και ένας δημοτικός υπάλληλος που με τη συμπαράσταση τη δική μας και της αστυνομίας να επικοινωνεί με τους πολίτες και να τους ενημερώνει για το νόμο 3170/2003 και από κοινού να φροντίζουμε για την εφαρμογή του νόμου και την επιβολή των προβλεπομένων προστίμων , τα οποία θα πρέπει να εισπράττονται.

ΖΗΤΑΜΕ και από τους δύο δήμους να γίνει ευρεία ενημέρωση , με αναρτήσεις ενημερωτικών σημειωμάτων στα δημαρχεία, στα κοινοτικά γραφεία σε χώρους λεωφορείων και δημόσια μέρη για το πρόγραμμα στείρωσης που έχουν αναλάβει.

Έχουμε διαπιστώσει ότι ακόμα και εργαζόμενοι στους δήμους δεν γνωρίζουν τίποτε γι’ αυτό.

Η Ομάδα μας καλεί όλους όσους έχουν σκυλιά στην αυλή τους και για διάφορους λόγους δεν μπορούν μόνοι τους να τα οδηγήσουν σε στείρωση να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας για να βρούμε από κοινού τη λύση.

Θέλουμε όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό , να αλλάξουμε την εικόνα του νησιού μας όσον αφορά το θέμα των αδέσποτων ζώων.

Και αυτό θα είναι πολύ πιο εύκολα όταν όλοι μας αναλάβουμε τις ευθύνες μας, όταν όλοι μας γίνουμε ενεργοί πολίτες και δε προσπερνάμε αδιάφοροι .

Και για όσους τυχόν πούν :Εδώ έχουμε άλυτα προβλήματα με τους ανθρώπους τα ζώα θα κοιτάξουμε…Η απάντηση είναι πως η ζωή είναι πολύμορφη, πως οι άνθρωποι δεν είναι οι μόνοι κάτοικοι αυτού του πλανήτη, πως υπάρχει σχέση ουσιαστικής αλληλεξάρτησης ανάμεσα σε όλα τα πλάσματα της γης, και τέλος σίγουρα είμαστε τόσοι πολλοί που αρκούμε για όλες τις καταστάσεις αρκεί ο καθένας να φροντίζει σωστά και με αγάπη τον τομέα που θα διαλέξει να υπηρετήσει.

Περιμένουμε από σας όλους έναν ουσιαστικό διάλογο , επισημάνσεις και κυρίως συμπαράσταση.

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΚΑ ΣΟΥ!

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΚΑ ΣΟΥ!

Σελίδες